Langfredagsandagt

Langfredag kl 19.30 holder vi en særlig andagt på Dalum Kloster.
Taizéinspireret andagt med oplæsning af passionshistorien

“Bliv og våg” – “I mørket” – “Jesus, remember me” – “I dine hænder, Fader” – “Vær os nær i denne time” er fællessangene denne aften.


Som altid ved vore andagter er meningen med fællessangene, at de skal belyse teksten igennem det sanglige, musikalske udtryk.
Dette på en måde så ordene har mulighed for at fæstne sig i sindet på end anden måde, end hvis man læser dem selv eller hører dem læst op.
Netop Langfredag opleves den taizéinspirerede andagt ofte som en meget stærk andagt, fordi sangteksterne er så direkte forbundet med passionshistorien, som bliver læst op under andagten.

For at få en helhed i påskens forløb begynder andagten med en lille soloafdeling, musiker Mette Flensted – sang og guitar, hvor vi skruer tiden tilbage til tiden mellem Palmesøndag og den sidste nadver Skærtorsdag. Det er perioden hvor den tiltagende råhed hersker. Første afdeling afsluttes med et smukt sangligt udtryk for indstiftelsen af nadveren.
Derefter synger ContemplaMusica for på de meget udtryksfulde fællessange, der synges imellem afsnittene i passionshistorien.
Vi, der i år 2020 følger efter, ved at opstandelsen venter påskemorgen. Derfor afsluttes andagten med at ContemplaMusica synger “Go now in peace”. 

Vi håber I har lyst til at dele denne særlige aften med os

“Guds Fred”
ContemplaMusica